Sågendagen 2011Sågendagen 14 augusti 2011
 

Den årliga Sågendagen, för tredje året, hölls vid Sågens bystuga med vädergudarna, på vår sida. Närmare 350 personer strömmade till för att ta del av det stora utbudet av tillresande veteranbilar, veteranmotorcyklar, veteranmoppar, veterantraktorer, maskinutställare, m.m.

Ur vårt teknikmuseum hade körbara föremål tagits ut och kördes, inför åskådarna. Den hembyggda traktorn från 1926 demonstrerades och den hembyggda mc-bilen kördes runt på gården.

Flygplanet från 50-talet, som bröderna Lennart och Åke Larsson byggde och flög med på Brindsjöns is, förevisades under dagen av skaparna själva. Åke Bäckman demonstrerade motorsågar ur sin enorma samling, Lennart Larssons mobila amatörradistation demonstrerades av Dag Zetterquist. På gården kunde  den som ville, prova krocksläden från Dalarnas Trafiksäkerhetsförbund. Den så populära sporten, yxkastning provades av många. Rundturer i Sågen med fyr hjuling och tillkopplad vagn fanns för den som ville se lite av Sågen. I bystugans

lokaler fanns hantverksutställningen med alster att köpa och den geologiska utställningen, kunde beses.

Serveringspersonalen hade fullt upp med att tillhandahålla: kolbullar, hamburgare, varm korv, kaffe och smörgåsar, dricka, m.m.  Under dagen underhöll trubadurerna Sven-Lasses med låtar som gick hem hos lyssnarna. Det var roligt att se så många besökare som kom, inte bara från vårt närområde. Alla tycktes trivas under dagen och många lovade att komma till nästa Sågendag.

/Lennart Larsson


 
Mobil amatörradiostation Volvo veteranlastbil Yxkastning Några av de utställda traktorerna
       
Sven-Lasses underhåller Lennart berättar om Brindåstraktorn Några traktorer från Rämmens Veterantraktorklubb Lennart kör mc-bilen
       
     

Åke och Lennart, skaparna av planet